Dorn Therapie

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil aangeboren of het gevolg van een operatie of een ongeluk. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef.

 

Dit kan problemen opleveren in heel het lichaam, zoals: rugklachten, knieklachten en zelfs schouderklachten. Meestal wordt een beenlengte verschil opgelost met een zooltje, met als gevolg dat het lichaam nog verder uit balans raakt.

Met de Dorn-therapie wordt niet het korte been langer gemaakt, maar het lange been korter gemaakt, door de bekkenscheefstand op te heffen.

Ook blokkades in de wervelkolom kunnen met de Dorn-therapie worden behandeld. Hierdoor worden rugklachten direct verlicht en vaak zelfs verholpen. Regelmatig krijgen mensen met rugklachten te horen dat het chronisch is en dat ze er maar mee moeten leren leven. Gelukkig is dat vaak niet waar en kan Dorn-therapie hier toch nog een oplossing zijn.

 

Dorn-therapie is een zacht manier van wervel- en gewrichtscorrectie.

Dit alles gebeurt in samenwerking met de cliënt, die actief aan de behandeling mee zal doen.

Na de correctie zullen de huid en de spieren in de behandelde zone gemasseerd worden, zodat ze soepel worden en de doorbloeding verbeterd.

Deze behandeling zal een paar keer herhaald moeten worden voor het beste resultaat. Ook geef ik de cliënt een oefening mee die thuis zelf gedaan kan worden.